Colourful Institute

Ontketen Je Creatieve Kracht: TV Academy Verenigt Krachten met The Colourful Media Institute

Lees meer

Waarom deze nieuwe media opleiding?

De wereld van media evolueert voortdurend, en diversiteit speelt hierin een cruciale rol. Bij The Colourful Media Institute en de TV Academy zijn we er vast van overtuigd dat een diversiteit van stemmen, perspectieven en talenten nodig is om de ware kracht van media te ontsluiten. Als een pionier in het bevorderen van diversiteit in media-onderwijs, bieden we een uniek en dynamisch leerplatform. Ons curriculum is ontworpen om creatieve denkers te vormen. Wij geloven dat iedereen een verhaal te vertellen heeft.

Op deze opleiding leer je van ervaren professionals uit de industrie die hun kennis en ervaring delen in een ondersteunende, inclusieve en creatieve leeromgeving. Onze connecties met prominente media-instellingen zorgen voor waardevolle stagemogelijkheden en real-world ervaringen. Word student, breng je unieke perspectieven in, en help ons om een meer inclusieve en diverse mediasector te vormen.

Bij deze opleiding geven we je de tools om te creëren, te innoveren, en je stempel te drukken op de wereld van diversiteit in de media.

Schrijf je in!

Wat ben je als je de opleiding hebt gedaan die wordt gegeven door de TV Academy en The Colourful Media Institute:

 

Na het succesvol afronden van deze opleiding, zijn de deelnemende studenten: Professionele Mediamakers met focus op Diversiteit. De studenten zijn uitgerust met een unieke en waardevolle set vaardigheden die hen in staat stelt om te werken in verschillende media-gerelateerde rollen met een sterke focus op het bevorderen van diversiteit en inclusiviteit. Hier is een greep uit wat je kan doen en wat je hebt bereikt?

Begrijpen en toepassen van diversiteitsconcepten

Je hebt inzicht in de concepten en kwesties rondom diversiteit en hoe deze zich manifesteren in de media. Je kan deze kennis toepassen binnen je werk, of het nu gaat om het produceren van content, het beheren van projecten, of het adviseren over diversiteitsvraagstukken.

 

Analyseren en bekritiseren van media-inhoud

Je hebt de vaardigheid om media-inhoud kritisch te analyseren op diversiteit en representatie en suggesties doen voor verbetering.

Bevorderen van diversiteit in de media-industrie

Je kan actief bijdragen aan het bevorderen van diversiteit in de media-industrie. Je kan deelnemen aan initiatieven om diversiteit in media organisaties te bevorderen en je kan optreden als pleitbezorger voor diversiteit in bredere discussies en beleidsvorming.

Dit zijn de drie pijlers waar de leerrichting diversiteit in de media zich op richt

Diversiteit & Inclusiviteit in Media:

In dit leergebied duiken we in de theorie en praktijk van diversiteit en inclusiviteit in de media. We onderzoeken hoe verschillende groepen worden gerepresenteerd en welke impact dit heeft op het publiek. Dit omvat de bestudering van de geschiedenis, actuele problemen en toekomstige uitdagingen in relatie tot diversiteit in de media.

Creatieve Content Creatie:

Hier leren studenten de fijne kneepjes van het creëren van boeiende, originele en inclusieve content. Of het nu gaat om schrijven, filmen, podcasting of digitale media, de nadruk ligt op het leren hoe je je unieke stem kunt gebruiken om krachtige boodschappen te creëren die resulteren in betekenisvolle en diverse media-uitingen.

Analyse van Media & Cultuur:

In dit leergebied leren studenten hoe ze kritisch kunnen kijken naar bestaande media – variërend van nieuwsberichten en documentaires tot speelfilms en series – om de representatie en impact van diversiteit te analyseren. Studenten worden blootgesteld aan een breed scala aan media-inhoud en leren hoe ze deze kunnen analyseren in de context van culturele, sociale en politieke vraagstukken. Ze onderzoeken hoe verschillende groepen worden geportretteerd en welke implicaties dit heeft voor de percepties en stereotypen in de samenleving. Dit helpt hen te begrijpen hoe media de realiteit vormgeven en hoe ze, als toekomstige mediamakers, zelf een rol kunnen spelen in het creëren van een meer inclusief en divers mediabeeld.

Er zijn ook praktijkopdrachten

Analyse van Media Representatie: Studenten analyseren specifieke tv-programma’s, films, kranten, tijdschriften of sociale media op hun representatie van diverse groepen.

Case Studies: Studenten krijgen de opdracht om specifieke cases van gebrek aan diversiteit of stereotypering in de media te onderzoeken en hierover te rapporteren. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de portrettering van etnische minderheden in programma’s, documentaires, of het ontbreken van diversiteit in nieuwsredacties.

Creatie van Inhoud: Studenten gaan zelf media inhoud maken die diversiteit benadrukt. Dit kan een blogpost zijn, een kort filmproject, een podcast, of een reeks social media posts. Het doel is om studenten ervaring te geven met het creëren van inclusieve content.

Beleidsvoorstellen: Studenten kunnen zelf richtlijnen gaan opstellen voor mediabedrijven om hun diversiteit en inclusie te verbeteren. Dit kan onder meer het wervings- en selectiebeleid, programmabeleid of redactionele richtlijnen betreffen.

Interview Project: Studenten kunnen professionals in de media-industrie interviewen over hun ervaringen met diversiteit (of het gebrek daaraan). Dit kan inzicht geven in de praktische uitdagingen en mogelijkheden.

Deze opdrachten kunnen helpen om de theorie die in de klas wordt geleerd te verbinden met de praktijk, en studenten te stimuleren om kritisch te denken over hoe ze zelf kunnen bijdragen aan het bevorderen van diversiteit in de media.

 

Schrijf je in!

Praktische informatie

 • De baanbrekende mediaopleiding van de TV Academy en The Colourful Media Institute is gevestigd op het Marineterrein in Amsterdam.
 • De opleiding is ontworpen om naadloos te passen in je leven, of je nu werkt of een andere opleiding volgt, omdat de lessen slechts één dag per week plaatsvinden. Houd wel rekening met extra opdrachten die tijd kosten. Hoewel het moeilijk is om de exacte tijd te voorspellen, plan twee extra dagdelen per week in, die ook in de avonduren of online kunnen worden ingevuld.

 • Voorgaande ervaring met media is geen vereiste. We zoeken geen specifieke vooropleiding, maar vooral gedreven en enthousiaste individuen met de passie om unieke en diverse verhalen te vertellen, verhalen die de media verrijken en diversifiëren!
 • De voertaal van de opleiding is Nederlands, maar soms zullen sessies in het Engels worden gehouden, bijvoorbeeld bij gastlessen van internationale experts.
 • Wij moeten helaas een selectie maken omdat wij niet iedereen kunnen plaatsen omdat we ook een maximum aan studenten kunnen hebben. We nodigen je uit voor een Kennismakingsgesprek maar dit is geen garantie dat je een plek hebt.

Samenwerking tussen de TV Academy en The Colourful Media Institute

De TV Academy heeft zich al meer dan een decennium toegelegd op het vormen en begeleiden van toekomstige programmamakers, waarbij we streven naar ongeëvenaarde uitmuntendheid en grensverleggende innovatie. Met opwinding kondigen we een baanbrekende samenwerking aan met een gedurfd initiatief: The Colourful Media Institute.

The Colourful Media Institute belichaamt een urgente en verheven missie: de integratie van diversiteit in het hart van de opleiding van programmamakers. Tegen de achtergrond van een almaar luidere roep om diversiteit in de media, is hun missie essentieel en meeslepend.

In deze samenwerking brengen we de ervaring en bewezen staat van dienst van de TV Academy samen met het verfrissende, vooruitstrevende perspectief van The Colourful Media Institute. We delen een onwrikbare toewijding om programmamakers te vormen die niet alleen vakbekwaam zijn, maar ook het fundamentele belang van diversiteit in hun werk herkennen.

Wij geloven volop dat deze samenwerking ons de kans biedt om een nieuwe generatie programmamakers voort te brengen die de potentie hebben om de media radicaal te transformeren. Makers die verhalen kunnen weven vanuit een caleidoscoop van perspectieven, die verschillende stemmen naar voren kunnen brengen, en die de rijke en complexe diversiteit van onze samenleving kunnen weerspiegelen.

Deze samenwerking gaat veel verder dan een simpele bundeling van krachten. Het is een belofte aan de toekomst van de media, een erkenning van de waarde van diversiteit en een engagement om concrete stappen te zetten om deze te bevorderen.

De TV Academy is trots op onze prestaties in de afgelopen elf jaar. Maar we kijken ook vol verwachting uit naar de toekomst. Samen met The Colourful Media Academy zijn we klaar om de uitdagingen van morgen aan te gaan en een nieuwe generatie programmamakers te inspireren die klaar staan om de media in de 21e eeuw te herdefiniëren.

De wereld van media evolueert voortdurend, en diversiteit speelt hierin een cruciale rol. Bij The Colourful Media Institute zijn we er vast van overtuigd dat een diversiteit van stemmen, perspectieven en talenten nodig is om de ware kracht van media te ontsluiten. Als een pionier in het bevorderen van diversiteit in media-onderwijs, bieden we een uniek en dynamisch leerplatform. Ons curriculum is ontworpen om creatieve denkers te vormen. Wij geloven dat iedereen een verhaal te vertellen heeft.

Bij The Colourful Media Institute leer je van ervaren professionals uit de industrie die hun kennis en ervaring delen in een ondersteunende, inclusieve en creatieve leeromgeving. Onze connecties met prominente media-instellingen zorgen voor waardevolle stagemogelijkheden en real-world ervaringen.

Ontdek de toekomst van media bij The Colourful Media Institute. Word student, breng je unieke perspectieven in, en help ons om een meer inclusieve en diverse mediasector te vormen.

Bij The Colourful Media Institute, geven we je de tools om te creëren, te innoveren, en je stempel te drukken op de wereld van diversiteit in de media.

BEN JE KLAAR OM JE IN TE SCHRIJVEN?

  Wat is belangrijk voor ons om te weten?

  *Deelname aan deze opleiding kan gecombineerd worden omdat de opleiding maar één dag per week is en nog twee dagdelen die zelf ingedeeld kunnen worden.

  **Kan ook zijn dat je in schrijven geen ster bent dus je mag het ook als spraakbericht sturen en we verwachten dan echt geen volleerde commentaarstem maar gewoon een spraakbericht alsof je tegen een toekomstige vriend praat.

  ***Je mag ook een video sturen en dan verwachten we ook niet een documentaire of reportage maar gewoon een video waarin jij gewoon jezelf bent en vertelt waarom je dit wilt doen alsof we op een terras zitten.

  denim day logo

  Kleur in de media is een initiatief van Media Luna in samenwerking met de TV Academy om diversiteit in de media te realiseren door middel van media opleidingen en door voorlichting over de waardevolle en cruciale betekenis van diversiteit.

  Wil je de Nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in: